Jogsegély szolgálat

A Jogsegélyszolgálat működése:

A szolgáltatást meghirdetjük a megyei lapokban, és az interneten, elérhetőségek a honlapon, és a szórólapokon, melyek letölthetők a honlapról, és terjeszthetők.

A létrehozott területi irodákban telefonon, e-mail címen, internetes honlapon elérhetők a szükséges információk.

A jelentkezők száma, és területi közelségük szerint nyitunk irodákat, megyeszékhelyeken, illetve szükség szerint. A telefonos bejelentkezés alakalmával időpont egyeztetés történik az ügyintézés helyszínéről, a szükséges iratok beszerzéséről, és a találkozó időpontjáról.

A megbeszélt időpontban fogadjuk, a szükséges információkkal ellátjuk, illetve az iratok átvételével és az ügy elindításához nélkülözhetetlen szerződések aláírásával zárjuk a találkozót. A pontos megjelenéssel segítik egymást, és az ügyintézőket, valamint a lehető legtöbb érintett részére a segítségnyújtást.

A felvállalt ügyeket lehetőség szerint peresítjük, illetve egyéb módon csatlakoztatjuk a már elindított perekhez. Az ügyek állásáról folyamatosan tájékoztatunk.

Tapasztalva, hogy egyes esetekben előfordulnak törvényellenes kilakoltatási akciók, felajánljuk a helyszíni védelmet is, nem kötelező jelleggel, melyre megbízás esetén külön egyezség jöhet létre.

A külön egyezségben lehetőséget biztosítunk a védelemben a személyes részvételre, illetve vagyonőr általi védelemre. Az együttműködés feltételezi a folyamatos információáramlást, és a feltétlen együttműködést.